Joukkueurheilijat ry

Lasse Riitesuo on valittu Joukkueurheilijat ry:n uudeksi puheenjohtajaksi

Joukkueurheilijat ry on valinnut pelaajayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Lasse Riitesuon. Riitesuo omaa vahvan kokemuksen pelaajana eri joukkuelajeista. Hän on pelannut salibandya pääsarjassa 11 kautta. Riitesuo työskentelee tällä hetkellä Brande Oy:ssä bisnesmuotoilijana.

  • Ensiksi tietenkin kiitos luottamuksesta ja puheenjohtaja valinnasta. Urheilu ja nimenomaan joukkueurheilu on kulkenut mukana oikeastaan koko elämän. Omina lajeina pääasiassa jääkiekko, pesäpallo, kaukalopallo, salibandy ja nyt vielä uudelleen jääkiekko, jota tulee edelleen pelattua 2-divaritasolla Suolahden Urhossa ihan kilpailumielessä. Suurin syy pelaamiseen on tietenkin joukkue, sen tarjoama yhteisö ja sen mahdollistamat upeat kokemukset, Riitesuo kertoo.

Pelaamisen lisäksi Riitesuolla on kokemusta urheilun seuratyöstä Salibandyseura Happeessa ja JYP:n organisaatiossa. Monipuolisesti joukkueurheilussa mukana olleena Riitesuo näkeekin, että joukkueurheilun tuomia hyötyjä ei täysin hyödynnetä tai tunnisteta.

  • Tulevassa tehtävässä koen tärkeäksi nostaa isossa kuvassa joukkueurheilun asemaa yhteiskunnallisesti merkittävänä toimintana. Omassa siviilityössäni olen ollut mukana yli 350 rekrytoinnissa ja niissä olen huomannut, että joukkuelajitaustaisilla ihmisillä on poikkeuksellisen hyvät työelämätaidot. Varsinkin nykyisessä, ehkä hieman sirpaleisessa työelämässä tavoitteellisuus, tiimityöskentelytaidot ja tunneälykkyys korostuvat, jatkaa Riitesuo.

Joukkueurheilijoiden toiminta on käynnistynyt suunnitelmien mukaan; toiminnat perusteet ovat kunnossa, yhteistyö sidosryhmien kanssa on tiivistä ja jäsenhankinta etenee.

  • Mahtava juttu, että saimme Lassen kaltaisen aktiivisen toimijan puheenjohtajaksi. Samalla haluan kiittää Jussi Pihaa hänen työstään yhdistyksen puheenjohtajana ja aktiivisesta roolista toiminnan käynnistämisessä. Puoli vuotta sitten käynnistetty operatiivinen toiminta on edennyt suunnitelmien mukaan, kertoo toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka

Pelaajayhdistyksen tavoitteena on saada urheilijan ääni kuuluviin ja olla yhteistyössä lajiliittojen ja seurojen kanssa vaikuttamassa urheilun olosuhteisiin. Pelaajayhdistys osaltaan haluaa tukea työn ja opiskelun yhdistämistä urheilu-uraan.

  • Ison kuvan lisäksi on tietenkin tärkeää jatkaa sitä työtä, mitä Joukkueurheilijat ry on lyhyen historian aikana jo onnistuneesti tehnyt eli olla vaikuttamassa pelaajien oikeuksiin ja turvallisuuteen liittyvissä käytännön asioissa. Keskeistä tavoitteiden saavuttamisessa on urheilijoiden tavoittaminen ja pelaajayhdistyksen toiminnasta kertominen. Kaikilla urheilijoilla ei varmasti ole vielä tarkkaa käsitystä, miten pelaajayhdistys voi vaikuttaa oman lajisi asioihin. Moni ajattelee, että asiat ovat hyvin, mihin minä pelaajayhdistystä tarvitsen. Haluamme muun muassa etäpukukoppikierroksilla haastaa pelaajia ajattelemaan asioita laajemmin ja eri näkökulmista, päättää Riitesuo.

Lisätietoja:

Miika Rantatorikka 040 642 7979

miika.rantatorikka(a)joukkueurheilijat.fi

Lasse Riitesuo

lasse.riitesuo(a)gmail.com