Joukkueurheilijat ry

Joukkueurheilijat ry:n toiminta käynnistyy

Joulukuussa 2021 perustetun Joukkueurheilijat ry:n toiminta käynnistyy. Joukkueurheilijat ry edustaa Suomen kahden korkeimman sarjatason urheilijoita koripallossa, lentopallossa, pesäpallossa ja salibandyssä. Joukkueurheilijat ry on historiallinen urheilijoiden pelaajayhdistys, sillä aiemmin Suomessa ei ole ollut neljän eri palloilulajin yhteistä toimijaa.

Miika Rantatorikka aloitti Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajana

Yhdistyksen tehtävänä on valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden ääni kuuluviin ja auttaa pelaajia mm. sopimusasioissa. Opiskelun ja työuran yhdistäminen urheilu-uraan, urheilu-uran jälkeiseen työelämään siirtyminen ja urheilijan ammatin yhteiskunnallisen aseman parantaminen ovat yhdistyksen pitkän aikavälin tavoitteita. Joukkueurheilijat ry haluaa edistää tasa-arvoista urheilua ja olla turvallinen kanava urheilun epäkohtien esiintuomiseksi.

Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajana 1.6.2022 on aloittanut Miika Rantatorikka. Rantatorikka on pesäpallotaustainen osaaja, joka peli- ja valmennusuran jälkeen on toiminut usean vuoden ajan Hyvinkään Tahkon toiminnan- ja toimitusjohtajana.

Joukkueurheilijat ry:llä on monia tehtäviä. Tärkeää on vuoropuhelun lisääminen lajiliittojen ja seurojen kanssa. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista urheilua, tuoda urheilijoiden mielipiteitä esiin ja osaltamme lisätä näkyvyyttä. Uskomme, että yhteistyön lisäämisellä koko urheilu voittaa, kertoo toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

”Olen innossani saadessani aloittaa työskentelyn usean lajin yhteisessä pelaajayhdistyksessä. Pitkäaikainen haaveeni on ollut työskennellä laajemmin urheilun parissa. Toiminnan käynnistäminen on alkanut ja on mielenkiintoista rakentaa yhdessä urheilijoiden kanssa meille sopivaa ja toimivaa yhdistystä”, sanoo Rantatorikka

”Meille urheilijoille on tärkeää saada äänemme paremmin kuuluviin. Joukkueurheilijoiden pelaajayhdistyksen kautta tämä toteutuu. Samalla haluamme myös kannustaa urheilijoita aktiivisuuteen ja tuomaan mielipiteitään esiin heitä koskevissa asioissa”, kertoo salibandyn Suomenmestaruuteen uransa päättänyt Jussi Piha.

”Urheilijoille tehtyyn kyselyyn tuli paljon vastauksia ja heillä oli paljon mielipiteitä oman lajin asioihin. Pelaajayhdistyksen perustaminen on koettu tärkeäksi ja vaikuttaminen tärkeäksi. Hienoa, että urheilijat kokevat Joukkueurheilijat ry:n hyväksi tavaksi osallistua ja vaikuttaa urheiluun”, jatkaa Piha.

Yhteystiedot

Miika Rantatorikka
040 642 7979
miika.rantatorikka@joukkueurheilijat.fi
www.joukkueurheilijat.fi